Головна

  • Про нас
  • Члени
  • Новини
  • Справи
  • Рекомендації
  • Контакти
  • Пошук по справам

      Звернутись

      ПІБ скаржника
      Контактна інформація
      Чиї дії оскаржуються (журналіст, представник медіа, медіа)
      Короткий зміст оскаржуваного матеріалу
      Порушення або перелік порушень, які вбачає скаржник з матеріалу
      Пошта

      Додатки (скарга з усіма посиланнями на матеріали, які оскаржуються).

      Якщо відома інформація про те, чи зверталися до стверджуваного порушника із правом на відповідь чи правом на спростування – зазначити про це (додати копії звернення до стверджуваного порушника та відповіді на нього).

      Національні виклики і регіональні проблеми: НМР провела круглий стіл в Івано-Франківську

      Поділитися

      26 червня в Івано-Франківську відбувся круглий стіл «Медіа та Франківщина: національні виклики та регіональні проблеми». Його темою стали проблеми, з якими стикаються регіональні ЗМІ у щоденній роботі та шляхи їх вирішення. Організаторами заходу виступили Центр демократії та верховенства права і Незалежна медійна рада.

      Захід зібрав журналістів та медіаекспертів Франківщини, які спільно з членами Незалежної медійної ради Романом Головенком та Тарасом Петрівим дискутували про медіа. Основну увагу було спрямовано на виклики, які постають перед місцевими ЗМІ при підготовці журналістських матеріалів.

      Зокрема, дискусії велися навколо довіри до медіа. За попередній рік експерти зафіксували зниження рівня довіри до ЗМІ, тож учасники круглого столу аналізували виклики для медіа та відповіді на них, які допоможуть чесним медіа отримати довіру громадян. Наступною темою стала журналістська етика та її важливість в умовах інформаційної війни.

      Також на круглому столі обговорили роботу в умовах виборів. Наступного року Україну очікують парламентська та президентська кампанії. Як працювати у таких умовах, зберігати баланс думок і не стати знаряддям політичних маніпуляцій – про це медійники також дискутували з експертами.

      Окрім того, члени Незалежної медійної ради розповіли про майже дворічну діяльність НМР. Незалежний орган аналізує спірні питання у інформаційному просторі: від недобросовісної реклами до розпалювання ворожнечі та загроз національній безпеці. Висновки щодо цих справ покликані спонукати медіа до саморегуляції та допомогти їм уникати етичних і правових порушень. На круглому столі презентували і тематичний збірник висновків та рекомендацій Незалежної медійної ради.

      Проект здійснено за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США.