Головна

  • Про нас
  • Члени
  • Новини
  • Справи
  • Рекомендації
  • Контакти
  • Пошук по справам

      Звернутись

      ПІБ скаржника
      Контактна інформація
      Чиї дії оскаржуються (журналіст, представник медіа, медіа)
      Короткий зміст оскаржуваного матеріалу
      Порушення або перелік порушень, які вбачає скаржник з матеріалу
      Пошта

      Додатки (скарга з усіма посиланнями на матеріали, які оскаржуються).

      Якщо відома інформація про те, чи зверталися до стверджуваного порушника із правом на відповідь чи правом на спростування – зазначити про це (додати копії звернення до стверджуваного порушника та відповіді на нього).

      Незалежна медійна рада приймає заяви на новостворену електронну адресу

      Поділитися

      До відома громадськості Незалежна медійна рада приймає заяви щодо розгляду спірних ситуацій у медійній сфері (н-д: недотримання медійного законодавства, міжнародних стандартів висвітлення інформації у медіа, порушень норм журналістської етики тощо), а також заяви щодо надання рекомендацій та експертних висновків на новостворену  електронну адресуmediacouncil.ukraine@gmail.com.

      Крім того, письмові заяви та листи можна надсилати на адресу Інституту медіа права: вул. М. Заньковецької, 3/1, оф. 12, м. Київ, 01001.

      Як відомо, 28 грудня 2015 року було сформовано склад Незалежної медійної ради, до якого увійшли 14 представників медіа спільноти та фахових громадських організацій, які мають ґрунтовний досвід та авторитет у медійній сфері. Делегували членів Незалежної медійної ради п’ять організацій – засновниць: Інститут Медіа ПраваІнститут Масової Інформації, Інтерньюз-Україна, ГО «Телекритика» та Фундація «Суспільність».

      Незалежна медійна рада стане постійним громадським моніторинговим та консультативним органом, місією якого є утвердження високих професійних стандартів журналістики. За задумом засновників, Рада розглядатиме спірні ситуації щодо недотримання медійного законодавства, міжнародних стандартів висвітлення інформації у медіа, а також порушень норм журналістської етики.