Головна

  • Про нас
  • Члени
  • Новини
  • Справи
  • Рекомендації
  • Контакти
  • Пошук по справам

      Звернутись

      ПІБ скаржника
      Контактна інформація
      Чиї дії оскаржуються (журналіст, представник медіа, медіа)
      Короткий зміст оскаржуваного матеріалу
      Порушення або перелік порушень, які вбачає скаржник з матеріалу
      Пошта

      Додатки (скарга з усіма посиланнями на матеріали, які оскаржуються).

      Якщо відома інформація про те, чи зверталися до стверджуваного порушника із правом на відповідь чи правом на спростування – зазначити про це (додати копії звернення до стверджуваного порушника та відповіді на нього).

      Незалежна Медійна Рада запустила власний сайт

      Поділитися

      Відтепер сайт Незалежної Медійної Ради став відкритим для громадськості. На ньому можна ознайомитись зі складом членів цього органу, його компетенцією, рішеннями щодо усіх справ, які було розглянуто за час роботи, та новинами щодо діяльності органу.

      Окрім цього, через електронну форму на сайті будь-які зацікавлені особи можуть звернутися до Незалежної Медійної Ради з проханням розглянути ситуації, в яких виникають питання щодо дотримання медійного законодавства, міжнародних стандартів висвітлення інформації у медіа, а також порушень норм журналістської етики. Розгляд таких скарг здійснюється на безоплатній основі. Єдиним критерієм прийнятності справ є суспільна значимість розгляду питання, що піднімається у зверненні.

      Нагадаємо, що Незалежна медійна рада є постійним громадським моніторинговим та консультативним органом, який створено наприкінці 2015 року з метою утвердження високих професійних стандартів журналістики та задля об’єктивного розгляду спірних питань та ситуацій, які виникають у інформаційному просторі України. Незалежна медійна рада була заснована п’ятьма провідними медійними громадськими організаціями: «Інститут Медіа Права» (з квітня 2016 року – «Центр демократії та верховенства права»), «Інститут Масової Інформації», «Інтерньюз-Україна», «Телекритика» (з квітня 2016 р – ГО «Детектор Медіа») та «Фундація «Суспільність» та складається із 15 членів.