Головна

  • Про нас
  • Члени
  • Новини
  • Справи
  • Рекомендації
  • Контакти
  • Пошук по справам

      Звернутись

      ПІБ скаржника
      Контактна інформація
      Чиї дії оскаржуються (журналіст, представник медіа, медіа)
      Короткий зміст оскаржуваного матеріалу
      Порушення або перелік порушень, які вбачає скаржник з матеріалу
      Пошта

      Додатки (скарга з усіма посиланнями на матеріали, які оскаржуються).

      Якщо відома інформація про те, чи зверталися до стверджуваного порушника із правом на відповідь чи правом на спростування – зазначити про це (додати копії звернення до стверджуваного порушника та відповіді на нього).

      Перший рік роботи МР: підсумки та плани

      Поділитися

      Члени Незалежної медійної ради підбили підсумки першого року роботи організації. Під час їхньої зустрічі йшлося про роль Медійної Ради для української журналістики та майбутні кроки. Захід відбувся за підтримки Уряду Швеції.

      Члени Медійної ради відзначили, що протягом року експерти Незалежної медійної ради розглянули 22 звернення. Було видано 11 висновків і триває експертиза ще 4 справ. А у трьох випадках ці висновки лягали в основу рішень Нацради з питань телебачення і радіомовлення про накладення санкцій на телерадіоорганізації. Водночас, іншим полем діяльності Медійної ради є надання рекомендацій органам державної влади задля вдосконалення їх діяльності та проактивна діяльність: проведення публічних обговорень з важливих для ЗМІ питань.

      «В українському медійному середовищі досить низький рівень довіри. Часто виникають конфлікти, коли власники ЗМІ просувають свій порядок денний. Тому важливо було створити авторитетний орган, який буде виносити рекомендації щодо конфліктів у медіа і матиме довіру журналістської спільноти», – відзначив Тарас Шевченко, член Медійної Ради та директор ЦЕДЕМ.

      Медіаексперти обговорили не лише здобутки, а й унікальний формат роботи організації.

      «Кожне наше рішення – це прецедент для медіагалузі. Ми виносимо висновки лише після фахового обговорення проектів рішень, які для нас готує медіаюрист Максим Дворовий з Центру демократії та верховенства права», – каже Наталія Лигачова, голова Незалежної медійної ради.

      За словами Наталії Лигачової, однією з причин створення Ради був кризовий стан Комісії з журналістської етики. Зараз її становище покращилося і між організаціями налагоджена співпраця. Надалі потрібен розподіл обов’язків та сфер діяльності.

      Діана Дуцик, член Незалежної медійної ради, побажала усім конструктивної роботи заради якісних змін у медіагалузі.

      «Бажаю всім плідної та конструктивної роботи на багато років. Медійна Рада і Комісія з журналістської етики мають доповнювати одне одного у тих конфліктних питання, які виникають у медійній спільноті», – відзначила вона.

      Зураб Аласанія, член Незалежної медійної ради, відзначив, що зараз потрібна дискусія про професійні стандарти..

      «В усьому світі постало питання: якою має бути журналістика далі? Старі підходи вже неактуальні, проте нові ще не народилися», – наголосив він.

      Окрім роботи, експерти знайшли час і для неформального спілкування.