Головна

  • Про нас
  • Члени
  • Новини
  • Справи
  • Рекомендації
  • Контакти
  • Пошук по справам

      Звернутись

      ПІБ скаржника
      Контактна інформація
      Чиї дії оскаржуються (журналіст, представник медіа, медіа)
      Короткий зміст оскаржуваного матеріалу
      Порушення або перелік порушень, які вбачає скаржник з матеріалу
      Пошта

      Додатки (скарга з усіма посиланнями на матеріали, які оскаржуються).

      Якщо відома інформація про те, чи зверталися до стверджуваного порушника із правом на відповідь чи правом на спростування – зазначити про це (додати копії звернення до стверджуваного порушника та відповіді на нього).

      Проблеми та виклики регіональних медіа: НМР провела круглий стіл у Одесі

      Поділитися

      З якими проблемами стикаються регіональні медіа у щоденній роботі та як їх вирішувати – про це говорили під час круглого столу “Медіа Одещини: національні виклики та регіональні проблеми”, що відбувся сьогодні у Одесі. Організаторами заходу виступили Центр демократії та верховенства права і Незалежна медійна рада за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

      Журналісти, представники громадських організацій та науковці зібралися, аби обговорити з експертами Незалежної медійної ради проблеми медіаспільноти Одещини та напрацювати методи ефективнішої саморегуляції у сфері журналістики. Також представники НМР презентували щойно виданий Збірник висновків та рішень Незалежної медійної ради. Про результати дослідження щодо впливу російської пропаганди на мешканців Півдня України розповіла директор ГО “Детектор медіа” Галина Петренко. Керівник правових проектів Інституту Масової Інформації Роман Головенко детальніше розглянув тему роботи регіональних медіа під час виборів. А керівник напрямку «медіа право» Центру демократії та верховенства права Віта Володовська виступила з доповіддю про довіру до медіа та основні виклики для ЗМІ у турбулентних умовах.

      Натомість одеські медійники ділилися власними проблемами та обговорювали їх із експертами. Зокрема, учасників круглого столу цікавили питання про діяльність та відмінності між Незалежною медійною радою та Комісією з журналістської етики та критерії визначення поняття «авторитетний журналіст». Також ішлося про контраверійсність відповідності нормам етики у випадку з інсценізацією вбивства Аркадія Бабченка.

      Дискусії відбувалися і щодо економічної вразливості медіа, низького рівня обізнаності журналістів, які пишуть на медичні теми, проблеми довіри до ЗМІ та збереження анонімності джерела інформації, а також слабкий телевізійний сигнал українських каналів. Учасники заходу назвали загрозою не лише засилля фейків, а й «флуд» – переповнення інформаційного поля неактуальними і неважливими новинами.

      Зазначимо, що аналогічні круглі столи невдовзі відбудуться також у Дніпрі та Івано-Франківську.