Головна

  • Про нас
  • Члени
  • Новини
  • Справи
  • Рекомендації
  • Контакти
  • Пошук по справам

      Звернутись

      ПІБ скаржника
      Контактна інформація
      Чиї дії оскаржуються (журналіст, представник медіа, медіа)
      Короткий зміст оскаржуваного матеріалу
      Порушення або перелік порушень, які вбачає скаржник з матеріалу
      Пошта

      Додатки (скарга з усіма посиланнями на матеріали, які оскаржуються).

      Якщо відома інформація про те, чи зверталися до стверджуваного порушника із правом на відповідь чи правом на спростування – зазначити про це (додати копії звернення до стверджуваного порушника та відповіді на нього).

      Голова Незалежної медійної ради розповіла про роботу МР на Львівському медіафорумі

      Поділитися

      Етика у медіа – це не лише стандарти інформаційної журналістики, а й дотримання норм у авторських матеріалах та мовленні загалом, і Незалежна медійна рада стала у цій сфері ефективним механізмом самоврядування. Про це розповіла голова МР Наталія Лігачова у своєму виступі на Lviv Media Forum 2017, присвяченому етиці в сучасній журналістиці епохи постправди.

      Говорячи про проблему заангажованості ЗМІ та саморегуляцію у цій сфері, Наталія Лігачова розповіла про роботу Незалежної медійної ради, яку вона очолює.

      “Незалежна медійна рада створилася з ініціативи кількох громадських організацій, перш за все – Центру демократії та верховенства права, що раніше називався Інститутом Медіа Права. Я дуже несподівано стала її головою. Вважаю, що це дуже ефективний інструмент”, – вказала медіаексперт.

      За словами Наталії Лігачової, Медійна Рада ставить за мету розглядати справи, які стосуються медіаетики загалом, а не лише дій конкретних журналістів.

      “НМР більшою мірою займається проблемами саме індустрії, а не скаргами на окремих журналістів. Скажімо, ми дуже багато розглядаємо справ, пов’язаних із Нацрадою. Перше наше рішення було про невиконання закону про декомунізацію каналом НТН. Були рішення щодо порушення прав дітей. Тобто, ми вирішуємо справи які стосуються радше не поведінки конкретних журналістів, а невиконання стандартів і недотримання етичних норм мовником”, – зазначила голова Ради.

      За її словами, індивідуальними випадками недотримання норм частіше буде займатися Комісія з журналістської етики. На думку Наталії Лігачової, можна говорити про перспективи співпраці КЖЕ та Медійної ради, і навіть ухвалення спільних рішень.