Головна

  • Про нас
  • Члени
  • Новини
  • Справи
  • Рекомендації
  • Контакти
  • Пошук по справам

      Звернутись

      ПІБ скаржника
      Контактна інформація
      Чиї дії оскаржуються (журналіст, представник медіа, медіа)
      Короткий зміст оскаржуваного матеріалу
      Порушення або перелік порушень, які вбачає скаржник з матеріалу
      Пошта

      Додатки (скарга з усіма посиланнями на матеріали, які оскаржуються).

      Якщо відома інформація про те, чи зверталися до стверджуваного порушника із правом на відповідь чи правом на спростування – зазначити про це (додати копії звернення до стверджуваного порушника та відповіді на нього).

      Незалежна медійна рада надасть оцінку марафону «Тхне Соросом»

      Поділитися

      28 лютого телеканал ZIK провів телемарафон «Тхне Соросом», під час якого співробітники телеканалу та запрошені експерти обговорювали діяльність Джорджа Сороса та його нібито «вплив» на український уряд, Верховну Раду, Генеральну прокуратуру та громадські організації.

      В анонсі та під час марафону телеканал ZIK стверджував, що «Джордж Сорос вирішив привласнити … цілі країни» й «особливо успішно він зайшов в Україну», що «мережа фанатів американських грошенят Сороса» нібито «захопили Україну».

      Міжнародний фонд «Відродження» у відкритому зверненні заявив, що зміст телемарафону перенасичений неправдивою інформацією, маніпуляціями та мовою ворожнечі та закликав медійну спільноту, у тому числі Незалежну медійну раду, дати оцінку медіапродуктам телеканалу ZIK.

      2 березня Незалежна медійна рада вирішила розглянути питання щодо марафону «Тхне Соросом» на телеканалі ZIK та підготувати висновок щодо наявності чи відсутності порушень чинного законодавства, етичних і професійних стандартів журналістики при поширенні телеканалом ZIK марафону «Тхне Соросом» 28 лютого 2020 року.

      Довідка:

      Незалежна медійна рада є постійним громадським моніторинговим та консультативним органом, який розглядає спірні ситуації щодо недотримання медійного законодавства, міжнародних стандартів висвітлення інформації у медіа, порушень норм журналістської етики, а також надає рекомендації органам влади та іншим зацікавленим особам задля вдосконалення ними регулювання у медійній сфері. 

      Незалежна медійна рада була заснована п’ятьма провідними медійними громадськими організаціями («Центр демократії та верховенства права», «Інститут Масової Інформації», «Інтерньюз-Україна», «Детектор Медіа» та «Фундація «Суспільність») і складається із 15 членів. Голова Незалежної медійної ради – Тарас Шевченко, секретарі – Олена Голуб і Павло Моісеєв.