Головна

  • Про нас
  • Члени
  • Новини
  • Справи
  • Рекомендації
  • Контакти
  • Пошук по справам

      Звернутись

      ПІБ скаржника
      Контактна інформація
      Чиї дії оскаржуються (журналіст, представник медіа, медіа)
      Короткий зміст оскаржуваного матеріалу
      Порушення або перелік порушень, які вбачає скаржник з матеріалу
      Пошта

      Додатки (скарга з усіма посиланнями на матеріали, які оскаржуються).

      Якщо відома інформація про те, чи зверталися до стверджуваного порушника із правом на відповідь чи правом на спростування – зазначити про це (додати копії звернення до стверджуваного порушника та відповіді на нього).

      Нацрада, врахувавши висновок Медійної ради, наклала на СТБ штраф у 1,65 млн гривень

      Поділитися

      Сьогодні на своєму засіданні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення винесла рішення про стягнення з телеканалу СТБ штрафу в розмірі 1 млн 654 тис. 688 грн (10% ліцензійного збору) за повторне протягом року порушення – показ програм та їх анонсів, що можуть завдати шкоди дітям, у не передбачений для цього час. У рішенні йшлося про програми “МастерШеф”, “Один за всіх”, “Хата на тата” та “Битва екстрасенсів”.

      Нацрада констатувала порушення телеканалом СТБ вимог:

      Нагадаємо, що саме ці передачі були предметом розгляду Незалежної медійної ради у січні цього року. За запитом регулятора Незалежна медійна рада розглянула низку відео з розважальних та дискусійних програм та їхніх анонсів, які транслювалися телеканалом СТБ упродовж осені 2016 року. Весь контент транслювався у проміжку з 6:00 до 23:00.

      Розгляд показав, що у програмах та анонсах звучала нецензурна лайка, деталізовано зображалися сцени сексуального та іншого насильства у родині і навіть подробиці жорстокого вбивства. Незалежна медійна рада дійшла висновку, що показ такого контенту порушує заборону трансляції передач, шкідливих для здоров’я дитини, в часовому проміжку з 6:00 по 23:00. А в анонсах допущено порушення вимог частини третьої статті 20 Закону України «Про рекламу» (заборона завдавати дітям моральної чи фізичної шкоди, викликати в них відчуття неповноцінності в рекламі).

      Її висновок було враховано Нацрадою  при винесенні рішення. Позицію Незалежної медійної ради на виступі представляв її координатор, Максим Дворовий.