Головна

  • Про нас
  • Члени
  • Новини
  • Справи
  • Рекомендації
  • Контакти
  • Пошук по справам

      Звернутись

      ПІБ скаржника
      Контактна інформація
      Чиї дії оскаржуються (журналіст, представник медіа, медіа)
      Короткий зміст оскаржуваного матеріалу
      Порушення або перелік порушень, які вбачає скаржник з матеріалу
      Пошта

      Додатки (скарга з усіма посиланнями на матеріали, які оскаржуються).

      Якщо відома інформація про те, чи зверталися до стверджуваного порушника із правом на відповідь чи правом на спростування – зазначити про це (додати копії звернення до стверджуваного порушника та відповіді на нього).

      Нацрада, врахувавши висновок Медійної ради, оштрафувала харківський телеканал за мову ворожнечі

      Поділитися
      Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на своєму засіданні винесла рішення про стягнення штрафу з харківської ТК “Горизонт” через трансляцію документального фільму “Олесь Бузина: жизнь вне времени”, який розпалює національну та релігійну ворожнечу. За рішенням регулятора, канал має сплатити 84 тисячі 621 гривню. Одним із аргументів при ухваленні такого рішення став експертний висновок Незалежної медійної ради, яка на прохання Нацради раніше проаналізувала згаданий фільм.
       
      За підсумками перевірки Нацрада констатувала такі порушення:

      Зазначимо, що за запитом Нацради з питань телебачення і радіомовлення Незалежна медійна рада провела власну перевірку фільму. 
      Експерти МР встановили, що при трансляції аудіовізуального твору «Олесь Бузина: жизнь вне времени» порушено заборону на використання телерадіоорганізації для розпалювання національної та релігійної ворожнечі, а також не дотримано обов’язок щодо поширення виключно об’єктивної інформації (повний текст висновку доступний за посиланням).
      У підсумку, Нацрада підтримала позицію Незалежної медійної ради і врахувала її у своєму рішенні.