Головна

  • Про нас
  • Члени
  • Новини
  • Справи
  • Рекомендації
  • Контакти
  • Пошук по справам

      Звернутись

      ПІБ скаржника
      Контактна інформація
      Чиї дії оскаржуються (журналіст, представник медіа, медіа)
      Короткий зміст оскаржуваного матеріалу
      Порушення або перелік порушень, які вбачає скаржник з матеріалу
      Пошта

      Додатки (скарга з усіма посиланнями на матеріали, які оскаржуються).

      Якщо відома інформація про те, чи зверталися до стверджуваного порушника із правом на відповідь чи правом на спростування – зазначити про це (додати копії звернення до стверджуваного порушника та відповіді на нього).

      Незалежна медійна рада стане партнером професійних тренінгів для журналістів

      Поділитися

      Незалежна медійна рада долучиться до професійного ретриту для журналістів «Медіа та вибори». 25 та 26 жовтня у Одесі медіаексперти, серед яких – члени Незалежної медійної ради, говоритимуть про роботу в умовах виборчого процесу та дотримання професійних медіастандартів при висвітленні передвиборної кампанії. Окрему увагу буде приділено безпеці журналістів.

      Цей захід стане першим із серії журналістських тренінгів на виборчу тематику. Наступні журналістські ретрити відбудуться у Дніпрі (5-6 листопада), Черкасах (22-23 листопада) та Харкові (29-30 листопада). Їх організаторами є проект Ради Європи «Зміцнення свободи медіа, доступу до інформації та посилення системи Суспільного мовлення в Україні» та проект Ради Європи «Підтримка прозорості, інклюзивності та чесності виборчої практики в Україні». Незалежна медійна рада та Комісія з журналістської етики виступають партнерами заходу.

      Вже наступного року в Україні відбудуться вибори Президента та Верховної Ради України. Перед журналістами стоятиме завдання максимально повно та неупереджено висвітлювати передвиборчі перегони та саме голосування. Разом з тим, існує загроза, що у цей період зростатиме кількість замовних матеріалів та дезінформації. Так, за висновком медіаекспертів, рівень джинси в інтернет-медіа наразі є найвищим за останні 5 років.

      Відтак, на тренінгах йтиметься про дотримання журналістських стандартів під час висвітлення виборчого процесу. У цих умовах поняття неупередженості, збалансованості та інші базові етичні норми набувають особливого значення, адже саме ЗМІ є основним джерелом політичної інформації для громадян, а тому прямо впливають на їхній вибір. Також темою тренінгів стануть порушення виборчого законодавства: учасники вчитимуться розпізнавати їх та висвітлювати у ЗМІ. Говоритиметься і про боротьбу з дезінформацією та фейками, які є загрозою під час виборчих кампаній.

      Окремо на ретритах йтиметься про безпеку журналістів під час виборів, зокрема про цифровий захист та фізичну безпеку, адже масштаби агресії щодо журналістів зростають.

      Водночас, на тренінгах дискутуватимуть про роль саморегуляторних організацій у питанні розв’язання конфліктних ситуацій етичного та професійного характеру в журналістиці. Однією з пропозицій до обговорення є об’єднання журналістської спільноти для дотримання стандартів висвітлення виборчого процесу у ЗМІ.