Головна

  • Про нас
  • Члени
  • Новини
  • Справи
  • Рекомендації
  • Контакти
  • Пошук по справам

      Звернутись

      ПІБ скаржника
      Контактна інформація
      Чиї дії оскаржуються (журналіст, представник медіа, медіа)
      Короткий зміст оскаржуваного матеріалу
      Порушення або перелік порушень, які вбачає скаржник з матеріалу
      Пошта

      Додатки (скарга з усіма посиланнями на матеріали, які оскаржуються).

      Якщо відома інформація про те, чи зверталися до стверджуваного порушника із правом на відповідь чи правом на спростування – зазначити про це (додати копії звернення до стверджуваного порушника та відповіді на нього).

      Незалежній медійній раді виповнився рік

      Поділитися

      Сьогодні виповнився рік з моменту створення Незалежної медійної ради. За цей час нам вдалося стати однією з провідних експертних інституцій, до рішень якої дослухається офіційний регулятор – Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення, а також медіаспільнота. Так, протягом року саме Національна рада надіслала найбільше звернень на нашу адресу – причому у трьох випадках висновки Незалежної медійної ради лягали в основу рішення регулятора про накладення санкцій на телерадіоорганізації.

      Основна діяльність Незалежної медійної ради полягає у об’єктивному розгляді спірних питань та ситуацій, які виникають у інформаційному просторі України. Протягом року її експерти розглянули 22 звернення. За наслідками їх розгляду було видано 11 висновків і триває експертиза ще 4 справ. Водночас, іншим полем діяльності Медійної ради є надання рекомендацій органам державної влади задля вдосконалення їх діяльності. Так, було видано рекомендації щодо повноважень регулятора з регулювання аудіовізуального контенту, триває підготовка рекомендацій щодо реклами та спонсорства алкогольних напоїв.

      Основними темами, що розглядалися експертами протягом першого року діяльності, були питання мови ворожнечі та дискримінації у ЗМІ, а також дотримання професійних стандартів у діяльності медіа.

      2

      Незалежна медійна рада проактивно діє і в публічній площині: було проведено низку публічних обговорень з важливих медійних питань та започатковано серію регіональних круглих столів, присвячених стану місцевої журналістики – перший з них уже відбувся у Львові.

      Незалежна медійна рада планує продовжувати свою діяльність і надалі – з метою формування медійного середовища, яке надає якісну, збалансовану та достовірну інформацію суспільству.

      Дякуємо Вам за підтримку – лише разом ми зможемо впровадити якісні зміни медіасередовища в Україні!