Головна

  • Про нас
  • Члени
  • Новини
  • Справи
  • Рекомендації
  • Контакти
  • Пошук по справам

      Звернутись

      ПІБ скаржника
      Контактна інформація
      Чиї дії оскаржуються (журналіст, представник медіа, медіа)
      Короткий зміст оскаржуваного матеріалу
      Порушення або перелік порушень, які вбачає скаржник з матеріалу
      Пошта

      Додатки (скарга з усіма посиланнями на матеріали, які оскаржуються).

      Якщо відома інформація про те, чи зверталися до стверджуваного порушника із правом на відповідь чи правом на спростування – зазначити про це (додати копії звернення до стверджуваного порушника та відповіді на нього).

      Незалежна медійна рада випустила новий збірник висновків

      Поділитися

      Незалежна медійна рада (НМР) випустила новий збірник висновків. Третій збірник НМР містить низку рішень щодо резонансних порушень в медійному просторі, що відбувалися протягом 2020 та першої половини 2021 років.

      Серед них – рішення щодо розпалювання мови ворожнечі стосовно учасників АТО/ООС і Революції гідності в передачі «Я так думаю» телеканалу «NewsOne»; розповсюдження упереджених та необґрунтованих звинувачень у статті «Нерухомість в “ЛНР”, ящики з грошима, квартири-палаци та “королівські” маєтки – трохи з декларацій черкаських суддів», опублікованій на регіональному онлайн- ресурсі «Дзвін»; щодо порушення професійних та етичних стандартів журналістики телекомпанією «Прилуки», онлайн-медіа «Заборона», телерадіокомпанією «Студія “1+1”», інтернет-порталом «Vesti.ua», українськомовним представництвом Британської телерадіомовної корпорації («BBC News Україна»); щодо розпалювання ксенофобії та антисемітизму при згадці МФ «Відродження» та Джорджа Сороса в ефірах телеканалу «ZIK», а також щодо порушення стандартів висвітлення виборів, стандартів журналістики ТРК Аверс та афілійованими з нею структурами.

      Збірник призначений для журналістів, редакторів, медійних експертів, юристів, студентів кафедр журналістики та для усіх, хто цікавиться темою свободи слова та журналістики.

      Виготовлення збірника стало можливим завдяки допомозі американського народу, що була надана через проєкт Агентства США з міжна-родного розвитку (USAID) «Медійна програма в Україні», який виконується міжнародною організацією Інтерньюс (Internews). Громадська організація «Детектор медіа» і Незалежна медійна рада несуть відповідальність за зміст матеріалу, який необов’язково відображає позицію USAID, Уряду США або Internews.

      Завантажити збірник у форматі PDF ви можете за посиланням.