Головна

  • Про нас
  • Члени
  • Новини
  • Справи
  • Рекомендації
  • Контакти
  • Пошук по справам

      Звернутись

      ПІБ скаржника
      Контактна інформація
      Чиї дії оскаржуються (журналіст, представник медіа, медіа)
      Короткий зміст оскаржуваного матеріалу
      Порушення або перелік порушень, які вбачає скаржник з матеріалу
      Пошта

      Додатки (скарга з усіма посиланнями на матеріали, які оскаржуються).

      Якщо відома інформація про те, чи зверталися до стверджуваного порушника із правом на відповідь чи правом на спростування – зазначити про це (додати копії звернення до стверджуваного порушника та відповіді на нього).

      НМР обрала нового голову

      Поділитися

      15 червня 2022 року Незалежна медійна рада обрала нового голову. За підсумками голосування, Незалежну медійну раду очолив Отар Довженко – редактор, журналіст, медіатренер і дослідник медіа. Отар Довженко змінить Антоніну Черевко, українську медіаюристку та медіаекспертку, яка склала повноваження голови 1 червня 2022 року. 

      Отар Довженко у 2018-2021 роках – керівник Центру моніторингу та аналітики ГО «Детектор медіа», у 2021—2022 роках – головний редактор онлайн-видання «Детектор медіа». У 2012—2018 роках був викладачем Школи журналістики Українського католицького університету. У 2017–2020 роках – співредактором онлайн-видання MediaLab.online Львівського медіафоруму. Співзасновник медіаконсалтингового бюро Longdog.media. У 2005-2011 роках працював у групі видань «Телекритика»; був заступником шеф-редактора, головним редактором сайту, керівником проєкту MediaSapiens. Упорядник збірки «Джинсова свобода». У 2017-2018 роках працював редактором онлайн-видання «Твоє місто». Із 2005 року займається моніторинговими дослідженнями українських телеканалів, друкованих та онлайн-видань.

      Голова Незалежної медійної ради, згідно Положення про Незалежну медійну раду, призначається на 2 роки.

      Нагадаємо, Незалежна медійна рада – незаангажований та професійний орган саморегулювання у медійній сфері, створений наприкінці 2015 року. НМР заснували Центр демократії та верховенства права, Інститут Масової Інформації, Інтерньюз-Україна, Детектор Медіа та Фундація “Суспільність”. Незалежна медійна рада розглядає спірні ситуації щодо дотримання медійного законодавства, міжнародних стандартів висвітлення інформації у медіа, а також порушень норм журналістської етики.