Головна

  • Про нас
  • Члени
  • Новини
  • Справи
  • Рекомендації
  • Контакти
  • Пошук по справам

      Звернутись

      ПІБ скаржника
      Контактна інформація
      Чиї дії оскаржуються (журналіст, представник медіа, медіа)
      Короткий зміст оскаржуваного матеріалу
      Порушення або перелік порушень, які вбачає скаржник з матеріалу
      Пошта

      Додатки (скарга з усіма посиланнями на матеріали, які оскаржуються).

      Якщо відома інформація про те, чи зверталися до стверджуваного порушника із правом на відповідь чи правом на спростування – зазначити про це (додати копії звернення до стверджуваного порушника та відповіді на нього).

      НМР опублікувала висновок щодо матеріалу «Української правди» про звільнення Людмили Денісової

      Поділитися

      Незалежна медійна рада опублікувала висновок щодо матеріалу «Української правди» про звільнення Уповноваженої ВРУ з прав людини Людмили Денісової

      На думку експертів, у цьому матеріалі редакція онлайн-видання порушила низку пунктів Кодексу етики українського журналіста, а також власні редакційні правила.

      «За підсумками розгляду Незалежна медійна рада вважає, що в статті інтернет-видання “Українська правда” “Від facebook до допитів. Чому омбудсмен Денісова втратила посаду” порушено п.п. 6, 8, 9 й 10 Кодексу етики українського журналіста, а також п.п. 1 і 2 Восьми правил працівників “Української правди” і абзац 4 розділу “Взаємодія з джерелами і ньюзмейкерами” Принципів та правил роботи інтернет-видання “Українська правда”», — йдеться у висновку НМР. Зокрема, не дотримані стандарти балансу думок, перевірки джерел інформації, точності і повноти. НМР стверджує, що матеріал не можна вважати неупередженим і об’єктивним. Порушень законодавства у матеріалі експерти не побачили.

       Повний текст висновку Незалежної медійної ради читайте тут.