Головна

  • Про нас
  • Члени
  • Новини
  • Справи
  • Рекомендації
  • Контакти
  • Пошук по справам

      Звернутись

      ПІБ скаржника
      Контактна інформація
      Чиї дії оскаржуються (журналіст, представник медіа, медіа)
      Короткий зміст оскаржуваного матеріалу
      Порушення або перелік порушень, які вбачає скаржник з матеріалу
      Пошта

      Додатки (скарга з усіма посиланнями на матеріали, які оскаржуються).

      Якщо відома інформація про те, чи зверталися до стверджуваного порушника із правом на відповідь чи правом на спростування – зазначити про це (додати копії звернення до стверджуваного порушника та відповіді на нього).

      Заява Незалежної медійної ради: закликаємо медіа не висвітлювати Олімпійські ігри 2024 року, якщо до них допустять росіян та білорусів

      Поділитися

      25 січня 2023 року Міжнародний олімпійський комітет опублікував заяву про те, що російські та білоруські спортсмени після азійської кваліфікації зможуть брати участь в Олімпійських іграх — 2024 в Парижі. Такий цинічний обхідний шлях намагаються пом’якшити тим, що росіяни та білоруси виступатимуть з нейтральними прапорами та без використання національної символіки. Проте, як зауважив Президент України, «будь-який “нейтральний” прапор російських спортсменів заплямований кров’ю».

      6 лютого 2023 року Верховна Рада України звернулася до Міжнародного олімпійського комітету (МОК), національних олімпійських комітетів, міжнародних спортивних федерацій та парламентів країн світу з вимогою заборонити участь російських і білоруських спортсменів у міжнародних спортивних змаганнях, зокрема й Олімпійських іграх — 2024, до завершення збройної агресії  Росії проти України.

      Як ідеться в постанові українського парламенту, пропозиції МОК щодо допуску росіян та білорусів «є наругою над пам’яттю сотень тисяч громадян України, у тому числі більше 220 українських спортсменів, які самовіддано стали на захист Вітчизни і поклали життя в боротьбі за її майбутнє як демократичної європейської держави».

      Країни Балтії та Польща вже офіційно звернулися до МОК із закликом не пускати на Олімпіаду росіян і білорусів. Таку ж позицію висловили в спільній заяві представники олімпійських комітетів Норвегії, Швеції, Ісландії, Фінляндії та Данії.

      Сподіваємося, що міжнародний тиск змусить МОК скасувати своє рішення. Проте в разі, якщо російські та білоруські спортсмени все-таки будуть допущені на змагання, ми закликаємо українські та іноземні медіа повністю бойкотувати Олімпійські ігри — 2024 на своїх ресурсах

      320 спортивних об’єктів уже постраждало через військову агресію Росії на території України. 87 з них зруйновано повністю або знищено частково. Щодня російські військові вбивають мирних мешканців України, серед яких і професійні спортсмени. Так, 14 січня 2023 року внаслідок ракетного удару окупантів по Дніпру загинули майстриня спорту з акробатики Анастасія Ігнатенко, а також майстер спорту з боксу, тренер Михайло Кореновський. В умовах злочинної агресії Росії українські діти не мають можливості відвідувати спортивні секції через постійні повітряні тривоги та обстріли енергетичної інфраструктури та, як наслідок, відсутність світла.

      Росія використовує спортивні змагання як ідеологічну зброю у своїй гібридній агресії для поширення пропагандистських наративів та приховування злочинів російської армії. Білорусь, як співучасниця воєнної агресії проти України, також є відповідальною за злочини проти людяності на території України. Допуск громадян цих держав до участі в Олімпійських іграх 2024 року стане актом «умиротворення агресора» та нехтуванням пам’яттю тисяч невинно вбитих українців.

      Закликаємо журналістів усього світу до солідарності в поверненні МОК до засадничих принципів олімпійського руху, що покликаний «підтримати встановлення мирного суспільства, яке зацікавлене в збереженні людської гідності».