Головна

  • Про нас
  • Члени
  • Новини
  • Справи
  • Рекомендації
  • Контакти
  • Пошук по справам

      Звернутись

      ПІБ скаржника
      Контактна інформація
      Чиї дії оскаржуються (журналіст, представник медіа, медіа)
      Короткий зміст оскаржуваного матеріалу
      Порушення або перелік порушень, які вбачає скаржник з матеріалу
      Пошта

      Додатки (скарга з усіма посиланнями на матеріали, які оскаржуються).

      Якщо відома інформація про те, чи зверталися до стверджуваного порушника із правом на відповідь чи правом на спростування – зазначити про це (додати копії звернення до стверджуваного порушника та відповіді на нього).

      Незалежна медійна рада розгляне скаргу ГО “Центр Медіареформи” (проєкт StopFake) з приводу публікації у виданні “Заборона”

      Поділитися

      Незалежна медійна рада розгляне скаргу ГО “Центр Медіареформи” (проєкт StopFake) з приводу публікації виданням “Заборона” матеріалу з заголовком “Фейсбук заблокував Заборону за критику неонацистів Виявилося, що українські фактчекери соцмережі тісно з ними товаришують”.

      До Незалежної медійної ради звернулася громадська організація ГО “Центр Медіареформи” (проєкт StopFake) з проханням розглянути скаргу з приводу публікації виданням “Заборона” матеріалу з заголовком “Фейсбук заблокував Заборону за критику неонацистів Виявилося, що українські фактчекери соцмережі тісно з ними товаришують”. Представники організації просять НМР висловити свою позицію й надати висновок щодо наявності або відсутності порушень професійних журналістських стандартів виданням “Заборона”, зокрема й шляхом поширення недостовірної інформації та маніпуляцій.

      3 липня 2020 року очолюване Катериною Сергацковою видання “Заборона” опублікувало матеріал про StopFake з заголовком “Фейсбук заблокував Заборону за критику неонацистів Виявилося, що українські фактчекери соцмережі тісно з ними товаришують”. У цій статті журналісти нібито викрили зв’язки представників фактчекінгової організації з ультраправими. На думку ГО “Центр Медіареформи”, наведені у матеріалі твердження не відповідають дійсності, містять тяжкі обвинувачення та шляхом наклепу кидають тінь на репутацію всього проєкту StopFake.