Головна

  • Про нас
  • Члени
  • Новини
  • Справи
  • Рекомендації
  • Контакти
  • Пошук по справам

      Звернутись

      ПІБ скаржника
      Контактна інформація
      Чиї дії оскаржуються (журналіст, представник медіа, медіа)
      Короткий зміст оскаржуваного матеріалу
      Порушення або перелік порушень, які вбачає скаржник з матеріалу
      Пошта

      Додатки (скарга з усіма посиланнями на матеріали, які оскаржуються).

      Якщо відома інформація про те, чи зверталися до стверджуваного порушника із правом на відповідь чи правом на спростування – зазначити про це (додати копії звернення до стверджуваного порушника та відповіді на нього).

      Тарас Шевченко увійшов до складу Незалежної медійної ради

      Поділитися

      У Незалежній медійній раді відбулися нові організаційні зміни. До складу незалежного регуляторного органу увійшов директор Центру демократії та верховенства права Тарас Шевченко. Таке рішення ухвалила Медійна Рада.

      Тарас Шевченко з 2005 року очолює Центр демократії та верховенства права (до 2016 року – Інститут Медіа Права), організацію, яка працює у медійній та правовій сферах. Також є співголовою Реанімаційного Пакету Реформ. Директор Центру має значний досвід медіаекспертизи, є автором та співавтором законопроектів у сфері телерадіомовлення, реклами, свободи слова. Зокрема, брав участь у розробці та впровадженні двох медіареформ – створенні Суспільного мовлення та роздержавленні преси.

      До складу Незалежної медійної ради його делегує Центр демократії та верховенства права. На цьому посту Тарас Шевченко замінить попереднього висуванця від організації Олександра Бурмагіна, який склав повноваження за власним бажанням.

      Таким чином, Тарас Шевченко повертається до НМР, адже у 2015 році він був одним із ініціаторів створенням незалежного регуляторного органу і працював у складі Ради у 2015-2017 роках. Його обрання означає, що Незалежна медійна рада знову працює у повному складі – до неї входять 15 експертів від 5 організацій-засновниць.

      Незалежна медійна рада була заснована наприкінці 2015 року провідними медійними громадськими організаціями України (Детектор Медіа, Інститут Масової Інформації, Інтерньюз-Україна, Фундація «Суспільність», Центр Демократії та Верховенства Права). Незалежна медійна рада функціонує як постійний громадський моніторинговий та консультативний орган, що розглядає спірні ситуації щодо недотримання медійного законодавства, міжнародних стандартів висвітлення інформації у медіа, а також порушень норм журналістської етики.