Головна

  • Про нас
  • Члени
  • Новини
  • Справи
  • Рекомендації
  • Контакти
  • Пошук по справам

      Звернутись

      ПІБ скаржника
      Контактна інформація
      Чиї дії оскаржуються (журналіст, представник медіа, медіа)
      Короткий зміст оскаржуваного матеріалу
      Порушення або перелік порушень, які вбачає скаржник з матеріалу
      Пошта

      Додатки (скарга з усіма посиланнями на матеріали, які оскаржуються).

      Якщо відома інформація про те, чи зверталися до стверджуваного порушника із правом на відповідь чи правом на спростування – зазначити про це (додати копії звернення до стверджуваного порушника та відповіді на нього).

      Заява: Повернення в український телеефір співучасників проросійської пропаганди — неприйнятне

      Поділитися

      Незалежна медійна рада занепокоєна запланованим виходом в український ефір телеканалу Ukraine World News. Основу його команди становлять колишні співробітники телеканалів «112 Україна», NewsOne, «Інтер», Live.Network і ZIK.

      2 лютого 2021 року Президент України Володимир Зеленський запровадив санкції проти депутата Тараса Козака та його компаній, внаслідок чого «112 Україна», NewsOne та ZIK припинили своє мовлення. Це стало логічним кроком у боротьбі з російською гібридною агресією, адже ці ресурси системно транслювали меседжі з ознаками кремлівської пропаганди.

      В ефірі цих телеканалів неодноразово заперечувалась російська агресія, лунали заклики до зняття санкцій з Росії, визнання окупаційної влади Донецька та Луганська, «миру за будь-яку ціну» на умовах Путіна, а переговори між «Опозиційною платформою — За життя» та її союзниками в Росії позиціювалися як «міжпарламентський діалог».

      Такий добір людей у команду викликає питання щодо намірів засновника нового телеканалу. Якщо його позиція є проукраїнською і канал має намір неупереджено і якісно висвітлювати події в Україні та за її межами, чому для цієї роботи найкраще підійшли саме люди, які донедавна займались проросійською пропагандою або допомагали їй?

      У час, коли сили оборони щодня віддають свої життя у боротьбі проти російських окупантів, а російські ракети вбивають цивільних українців, неприпустимо давати майданчик для мовлення вихідцям із проросійських каналів.

      З огляду на зазначене: