Головна

  • Про нас
  • Члени
  • Новини
  • Справи
  • Рекомендації
  • Контакти
  • Пошук по справам

      Звернутись

      ПІБ скаржника
      Контактна інформація
      Чиї дії оскаржуються (журналіст, представник медіа, медіа)
      Короткий зміст оскаржуваного матеріалу
      Порушення або перелік порушень, які вбачає скаржник з матеріалу
      Пошта

      Додатки (скарга з усіма посиланнями на матеріали, які оскаржуються).

      Якщо відома інформація про те, чи зверталися до стверджуваного порушника із правом на відповідь чи правом на спростування – зазначити про це (додати копії звернення до стверджуваного порушника та відповіді на нього).

      Заява щодо розірвання контракту з головою правління НСТУ Зурабом Аласанією

      Поділитися

      Ми, організації-засновники Незалежної медійної ради, занепокоєні ситуацією, яка склалася довкола дострокового припинення контракту з головою правління Суспільного мовлення Зурабом Аласанією. Ми очікуємо на публікацію протоколу засідання Наглядової ради для ґрунтовного аналізу підстав такого рішення та перевірки дотримання юридичних процедур.

      Не менш важливою за процедурні питання є концепція таймінгу. Бо навіть правильні речі, зроблені в неправильний час, можуть призвести до небажаних наслідків. Дестабілізація суспільного мовника у передвиборчий період несе пряму загрозу для демократичних процесів в Україні та грає на руку зовнішньому ворогу.

      Наглядова рада своїм рішенням 31 січня продемонструвала незнання цих принципів або небажання їм слідувати. Якими б не були мотиви таких дій (непрофесіоналізм чи політичні маніпуляції), наглядова рада ПАТ «НСТУ» не впоралася зі своїм головним завданням – забезпечення стабільної та ефективної діяльності Суспільного мовлення як однієї з найважливіших демократичних інституцій в державі.

      Закликаємо членів наглядової ради НСТУ переглянути своє рішення та виправити помилки заради національних інтересів України та всього суспільства.

      Internews Ukraine
      Інститут Масової Інформації (ІМІ)
      Детектор медіа
      Фундація «Суспільність»
      Центр демократії та верховенства права CEDEM