Головна

  • Про нас
  • Члени
  • Новини
  • Справи
  • Рекомендації
  • Контакти
  • Пошук по справам

      Звернутись

      ПІБ скаржника
      Контактна інформація
      Чиї дії оскаржуються (журналіст, представник медіа, медіа)
      Короткий зміст оскаржуваного матеріалу
      Порушення або перелік порушень, які вбачає скаржник з матеріалу
      Пошта

      Додатки (скарга з усіма посиланнями на матеріали, які оскаржуються).

      Якщо відома інформація про те, чи зверталися до стверджуваного порушника із правом на відповідь чи правом на спростування – зазначити про це (додати копії звернення до стверджуваного порушника та відповіді на нього).

      Незалежна медійна рада видала збірник висновків та рекомендацій

      Поділитися

      Фейкові “слухання” у Конгресі США, яких не було, баланс між сатирою і негативними стереотипами про соціальні та етнічні групи, розпалення ворожечі онлайн-ресурсом щодо теми Томосу, питання трансляції концерту щодо так званого “Дня Перемоги”, політична агітація у прямому ефірі – про ці резонансні медійні порушення йдеться у другому збірнику рішень Незалежної медійної ради.

      Усього книга містить 14 рішень Незалежної медійної ради, кожне з яких стосується резонансних і спірних медійних матеріалів. “У цьому збірнику ви знайдете рішення щодо недотримання стандартів висвітлення під час виборів телеканалом “NewsOne”; розпалювання ворожнечі в ефірі телеканалу “112”; порушення телеканалом ICTV заборони на використання телерадіоорганізацій для розпалювання національної ворожнечі та ненависті під час трансляції розгрому табору ромів у програмі “Надзвичайні новини”; порушення в матеріалі “Под громкие аплодисменты не дали Томос”. Что означают решения “Константинополя по Украине” на сайті “Страна.ua” стандартів достовірності та збалансованості подання інформації та вимог щодо заборони використання інформації для розпалювання релігійної ворожнечі, а також багато іншого”, – відзначив у передмові Тарас Шевченко, ексголова Незалежної медійної ради.

      Також у збірці представлені дві рекомендації щодо розвитку суспільного мовлення та настанови щодо висвітлення питання реформи в енергетичній сфері, тарифів та інших чутливих для суспільства тем.

      Збірник призначений для журналістів, редакторів, медійних експертів, юристів, студентів кафедр журналістики та для усіх, хто цікавиться темою свободи слова та журналістики.

      “Незалежна медійна рада намагається бути одним із тих інститутів, які експертною оцінкою суттєвих проблем допомагають як колегам, так і регуляторним державним органам окреслювати «червоні лінії» в діяльності вітчизняних медіа. Впевнена, що рішення НМР, які увійшли в цей збірник, нагадають про них і всім читачам” – наголосила у передмові Наталія Лігачова, колишня голова Незалежної медійної ради.

      Завантажити збірник у форматі PDF ви можете за посиланням